-
20 Eylül Salı 2022 – İstanbul
-
08:00 – 09:00
Kayıt & Kahvaltı
-
09:00 – 09:20
Silikon Vadisi Otomotive / Ulaşım Gelişmeleri, Değişimlerive Otomotiv Ulaşım Bölümleri
– Hakan Kostepen Founder, HK Ventures
-
09:20 – 09:45
Endüstriyel Alanda Dijital Dönüşüm
– Murat Kurtlar Endüstri 4.0 Projeler Direktörü, Bosch
-
09:45 – 10:00
2. El Sektöründe Mobilitenin Gelişimi
– Birkan Çalışkan Otokoç Otomotiv İkinci El ve Filo Operasyonları Direktörü – Otokoç Otomotiv
-
10:00 – 10:10
Otomotivde Esnek, Emniyetli ve Kolay İşbirliğine Dayalı Robotik Üretim & Otomasyon Çözümleri
– Önder Cömert Otomotiv Sektörü Çözümleri Müşteri Yöneticisi – OMRONGünümüzün otomotiv üretim ortamı karmaşık bir yapıya sahiptir. Küresel rekabet, değişken talep, kısa teslimat süreleri, yüksek ürün çeşitliliği, artan tasarım karmaşıklığı, elektrifikasyon, beceri eksiklikleri, düzenleme ve uyumluluk gereklilikleri, tüm üreticiler ve tedarikçileri için zorlu bir maliyet rekabeti ortamına neden olmuştur. 80 yılı aşkın süredir güven duyulan Omron, otomasyon ve emniyet çözümlerinde dünya lideridir. Genel amaçlı ve uygulamaya özel çözümlerin benzersiz bir karışımını sunuyoruz. Rakiplerimizde bulunmayan bir küresel ayak izinin yanı sıra rakipsiz kalite, yenilik, güvenilirlik ve uzun vadeli istikrar ile tanınıyoruz.
Omron portföyünde, araç komponentinden araç montajına kadar her alanda en zorlu otomotiv üretim ortamının gereksinimlerini karşılamak için Giriş, Çıkış, Lojik, Görsel Denetim, Emniyet, Hareket ve Robotik çözümleri yer alır. Akü, yarı iletken, elektrikli güç aktarma sistemi, gelişmiş üretim ve bağlantılı araç teknolojisi montajı alanındaki kapsamlı deneyimimiz, gelecekte araç üretimi için ölçeklenebilir yenilikçi çözümler sunmamıza olanak tanır. Birinci sınıf müşteri desteğimizle birlikte, sahip olma maliyetinizi önemli ölçüde azaltırken mümkün olan en iyi değeri sunarız.
Üretim sürecinizi nasıl geliştirebileceğimizi size gösterelim.
-
10:10 – 10:45
Kahve Molası
-
10:45 – 11:10
Bir otomotiv şirketinin dijital dönüşüm yolculuğu – Başarılar ve Hayal kırıklıkları
– Erkan Yeniçare General Manager, Norm Digital – CIO, Norm HoldingEndüstri devrimlerinin insanların ve işletmelerin hayatında çok kritik kırılımlara yolaçtığı konusunda herkes hemfikirdir. Endüstri 4.0 ın diğerlerinden temel farkı içinden geçerken bu devrimin tanımlanmış ve herkes tarafından algısal olarak biliniyor olması.
Norm Holding kuruluşundan bu yana 50. Yılı deviren, kendi sektöründeki pazar lideri ve dünyada çok önemli otomotiv markalarına ürün ve servis veren global üreticilerden biridir.
20 nin üzerindeki şirketinde dijital dönüşüm ve teknoloji kullanma yolculuğunda birçok önemli başarı elde etmiş bununla birlikte hem olumlu hem de gelişim alanı isteyen tecrübelerini kullanmak üzere Dijitalleşme alet çantasına atmıştır.
SAP ile başlayan yolculuk, kendi dijital dönüşüm olgunluk değerlendirme yönteminin oluşturulmasından, dijital çalışan Normie nin her ay binlerce saatlik iş yapıyor olmasına, kendi MES çözümü O’ceanın yazılmasından,
Citizen developer programı Revolution a, sadece kendisine değil iş ortaklarına hizmet vermek üzere ortaya çıkan Norm Digital den, “Şimdi ne olmalı?” sorusuna uzanan yolda tecrübelerimizi paylaşmak üzere sizleri oturumumuza bekliyoruz.
-
11:10 – 11:20Otomotiv Sektöründe Yapay Zeka ile Sürdürülebilir Müşteri Memnuniyeti
-
11:20 – 11:30
Otomotiv Sektörüne Yönelik Bütünleşik Lojistik Hizmetler
– Murat Karadağ Vice President – Sales &Business Development – CEVA LOGISTIC
-
11:30 – 11:40
Geleceğin Otomotiv Perakendesi ve Dijital Müşteri Yolculuğu
– Günkut Ayvazoğlu Technosoft EMEA Satış Direktörü, Technosoft Automotive
-
11:40 – 12:00
Değişen Sektör Dinamikleri ve Mobilite
– Hasan Erdoğan Mobility Solutions Director, TOFAŞ
-
12:00 – 13:25
Öğle Arası
-
13:25 – 13:35
Otomotiv Sektöründe Yeni Trendler
– Salih Sami Atılgan ITO Meclis Başkan Vekili & YEDPA Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu BaşkanıOtomotiv sektörü başlangıcından bugüne en önemli ve hızlı değişimleri yaşıyor. Bizlerde bunun canlı şahitleriyiz. Küresel ısınmanın sebep olduğu iklim değişiklikleri nedeniyle dünyamızın karşılaştığı sorunlar afetler deniz ve hayvansal ürünler de ortaya çıkan azalmalar kuraklık vs. benzer problemlerin en büyük etkeni ulaşım sektöründe artmaya devam eden Karbon salınımıdır. İlaveten teknolojideki hızlı gelişmeler fosil yakıtların azalması alternatif yakıt arayışlarına sebep olmuştur. Geldiğimiz noktada tam elektrikli araçlar bu alanı domine etmektedir.
Diğer önemli bir gelişmede otonom araçlar olarak ortaya çıkmaktadır. Araç sahipliği den araç kullanıcılığına doğru evrilen ve araçlardan değil araç kullanımı dan katma değer sağlamaya çalışılan bir süreç yaşıyoruz.
Elektrikli araçlarda son teknolojik imkanlarında kullanılmasıyla sorun olan akü sistemleri, şarj ve menzil konusunda oldukça önemli gelişmeler oldu beş yıl içinde konvensiyonel araçlarla elektrikli araçların üretim maliyetlerinin eşitleneceği öngörülmektedir. Elektrikli araçların yakıt ve satış sonrası maliyetlerdeki avantajları ondukça yüksektir ve araç kullanıcıları tarafından tercih edileceklerdir.
-
13:35 – 13:45
Trusted And Qualified Supplier In Automotive
– Cengiz Kazani Founder & CEO, Mahir Plastics & Automotive
-
13:45 – 14:10Avrupa Yeşil Mutabakatı ve karbon emisyonlarının azaltılması için Otomotiv Firmalarının Yapması Gerekenler
– Bora İzmirlioğlu Yardımcı İşletmeler Müdürü – Anadolu Isuzu
– Pelin Karaçal Çevre ve Sürdürülebilirlik Yöneticisi – Anadolu Isuzu
-
14:10 – 14:20
Otomobil Piyasası Devrimi Bekliyor
– Emre Öztürk Kurucu – CEO – Experix Oto Kurumsal EkspertizOtomotiv ve Oto Ekspertiz dünyasındaki sıkıntılı süreç, bu zor sürecin değerlendirilmesi ve alternatif seçenekler, Experix bu konuda neler yapıyor ve süreci nasıl doğru yönetiriz gibi sorulara yanıt arayacağız. Gelişen Teknolojide Elektrikli araçlar ve kontrol aşamalarında bizleri neler bekliyor? Müşteriyi bu süreçte nasıl kazanırız veya nasıl elde tutarız?
-
14:30 – 14:40
Otomotiv Sektöründe Dijitalleşme Yolculuğu
– Eda Reçber Aslan AutomMate Ürün Müdürü, IT Hero
-
14:40 – 15:10
Kahve Molası
-
15:10 – 15:30
İleri Araç Teknolojilerinde Yerli İşbirliği Fırsatları
– Ekrem Özcan Board Advisor, Author, Investor
-
15:30 – 15:50
Türkiye’de Elektrikli Otobüslerin Genel Görünümü
– Dr. Orhan Topal Elektrik Y. Mühendisi, ASELSAN“Türkiye’de Elektrikli Otobüslerin Genel Görünümü” başlıklı sunumumda, yerel yönetimlerimiz tarafından kullanılan elektrikli otobüsler ve tedarik yöntemleri hakkında güncel bilgiler paylaşılacaktır.
-
16:00 – 16:30
Otomotiv Sektöründe Öne Çıkan Riskler ve Risk Yönetimi
– Doğu Özden Financial Planning Director, TOFAS FIAT
-
16:30 – 17:00
Otomotiv Endüstrisinde Ar-Ge ekosisteminin geliştirilmesi, ürün geliştirme ve verimlilik açısından AR-GE’nin önemi
– Doç. Dr. Mesut Düzgün Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği BölümüOtomotiv endüstrisi dünyada lokomotif ana sektörlerden birisi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Ana Montaj Sanayii ve Tedarik Sanayi olarak 2 ana başlıkta yapılanan sektör; üretim, planlama, tedarik, araştırma-geliştirme, tasarım, lojistik, yönetim ve bunların yanı sıra birçok faaliyet alanının bir araya gelmesi ile büyük bir organizasyon oluşturmaktadır.
Global pazarda rekabetçi ürünleri sektörde ticarileştirmek birçok üretici için zor olmanın yanı sıra sürdürülebilir bir üretim için araştırma ve geliştirme büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda endüstride birçok disiplinden personelin bir araya gelip iyi bir organizasyon ve planlama ile ürün geliştirme, süreç iyileştirme, verimlilik artışı ve yenilikçi teknolojileri ortaya koyabilmeleri için ar-ge faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Ar-ge faaliyetlerinin belirli bir sistematik yapı ve disiplin içerinde yürütülmesi amacı ile de ar-ge merkezleri yapılanması oluşturulmakta ve bütün çalışmalar bu merkezler aracılığı ile yürütülmektedir.
Günümüz otomotiv endüstrisinde elektrikli araç teknolojilerinin giderek artması ve konvansiyonel teknolojilerden teknolojik düzeyi farklı olan elektrikli taşıt teknolojilerine doğru büyük bir dönüşüm ve değişim gerçekleşirken bu değişimin merkezinde yine ar-ge faaliyetleri ve endüstrideki ar-ge merkezleri yer almaktadır. Teknoloji geliştirme ve yenilikçi ürünler ortaya koymanın temel kriterlerinden birisi ve endüstri için vazgeçilmez bir yapı olan ar-ge merkezleri gelişim sağladıkça ar-ge ekosistemi gelişmekte ve teknolojik sürdürülebilirlik ortaya çıkmaktadır.